Home » Blog » “Ontward in de Moderne Wereld: Het Verlies van Energie, Haar en Zelfvertrouwen”

“Ontward in de Moderne Wereld: Het Verlies van Energie, Haar en Zelfvertrouwen”

Hoe kunnen we een evenwichtige levensstijl creëren die zowel onze energie als ons haar en zelfvertrouwen ten goede komt?

Ons moderne leven speelt zich voornamelijk online af, verstrengeld in een web van constante connectie. De onmisbaarheid van smartphones heeft ons doen scrollen door sociale media, snel even onze mailbox checken en zelfs tot laat doorwerken. Deze stille obsessie blijft echter niet zonder gevolgen: energieverlies, haaruitval en dof haar zijn slechts enkele problemen die op de loer liggen. Niet alleen verliezen we grip op de echte wereld, maar ook op onze gezondheid en ons uiterlijk. Het is een vicieuze cirkel die zich steeds herhaalt, waarbij we worden meegesleurd in een emotionele achtbaan van stress en spanning. De complexe connectie tussen stress, voeding, zelfzorg, uiterlijk en mindset speelt hierin een cruciale rol. Langdurige stress leidt vaak tot verwaarlozing van voeding en zelfzorg, met negatieve gevolgen voor ons uiterlijk en onze gemoedstoestand. Dit versterkt weer de negatieve mindset en verhoogt het stressniveau. De gevolgen hiervan voor onze energie en ons haar kunnen desastreus zijn en wanneer we te lang wachten, zelfs onomkeerbaar. In het moderne tijdperk zien we dan ook steeds vaker dunner wordend haar en dof en breekbaar haar als tekenen van deze problematiek.

Ik heb zelf meerdere malen te maken gehad met haaruitval en ik stond elke ochtend al vermoeid op. Mijn haar was verre van mooi en stralend, en mijn energieniveau was laag. Verschillende factoren speelden een grote rol in mijn haarverlies en de dofheid. Ik merkte bij zowel mezelf als mijn klanten een terugkerend patroon en besloot hiermee aan de slag te gaan.

Hoe zou jouw leven veranderen als je de sleutel zou vinden om een overvloed aan energie te ervaren, terwijl je geniet van prachtig, gezond en voller haar? In dit artikel zal ik je meer uitleg geven over de vijf essentiële elementen die de vicieuze cirkel doorbreken.

“Stress, haaruitval en futloosheid: De onderschatte verbinding “

Kan stress leiden tot haaruitval, dof haar en gebrek aan energie? Absoluut! Stress is een veelzijdig probleem en vrijwel iedereen ervaart wel eens stress. Een tijdelijke dip of een dag vol piekeren overkomt ons allemaal en dat is normaal. Het wordt pas echt een probleem wanneer je er echt last van begint te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je vermoeid wakker wordt en gedurende de dag met moeite doorkomt. Het drukke gezinsleven en een veeleisende carrière helpt ook niet mee. Langdurige stress eist vroeg of laat zijn tol.

Stress activeert de afgifte van cortisol, een hormoon dat je helpt om de dag positief door te komen. Echter, wanneer je te maken hebt met overmatige ongezonde stressfactoren, produceert je lichaam te veel cortisol. Dit heeft niet alleen een uitputtend effect op je lichaam, maar ook op je haar. Haaruitval en dunner wordend haar kunnen het gevolg zijn. Als je haar er niet langer gezond uitziet en je jezelf niet meer durft te tonen, ontstaat er opnieuw stress. Neem even de tijd om naar jezelf te kijken: Hoe is jouw energieniveau?

“De verborgen connectie: Voeding, haargezondheid en energie.”

De overtuiging dat het niet uitmaakt wat je eet omdat je haar vanzelf groeit, is niet helemaal juist. Hoewel je haar inderdaad van nature groeit, zal het gegroeide haar niet gezond zijn als je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die essentieel zijn voor de gezondheid van je haar en je energieniveau. In feite zal het haar veel sneller breken en er dof uitzien zonder nodige voedingsstoffen. Dit vormt de tweede schakel van de vicieuze cirkel, die ook in verbinding staat met de eerste schakel, stress. Stel jezelf eens de vraag: Hoeveel zin en energie heb je nog om echt verse maaktijden te bereiden? Het is van essentieel belang om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen maar zonder een stabiele basis zal een supplement niet veel effect hebben.

Hoe herken je de tekenen van een disbalans en de impact ervan op je haar?

Naast mijn uitgebreide expertise op het gebied van haarverzorging, ontdekte ik dat ik steeds meer een adviserende en coachende rol op me nam richting mijn klanten. Ik voel intuïtief aan wanneer iemand ergens mee worstelt of niet lekker in zijn vel zit. Bovendien bied ik 1- op- 1 VIP begeleiding aan om mijn klanten te helpen hun energie terug te krijgen en weer te genieten va prachtig, stralend haar.

Een effectieve manier om zelf te onderzoeken of je in disbalans bent, het observeren van je haar kan al veel informatie verschaffen over mogelijke disbalans in je lichaam en welzijn.

Hoe mooi vind jij jezelf?

Denk eens na over hoe mooi je jezelf vindt. Geef binnen enkele seconden antwoord, zonder er te lang over na te denken. Wat komt er als eerste in je op? Is het iets positiefs? Waarschijnlijk niet… Als professional heb ik meer dan 20 jaar ervaring met klanten voor de spiegel. En ik kan je vertellen dat er maar weinig vrouwen direct iets positiefs over zichzelf kunnen zeggen. Vaak richten ze zich op wat ze niet mooi vinden. Uiterlijk speelt een belangrijke rol, het vormt je imago en heeft invloed op je zelfbeeld. Kun je je voorstellen hoe het voelt als je niet tevreden bent over je haar, omdat het niet straalt? Uiterlijk vormt de derde schakel in de vicieuze cirkel. Het kan je zelfvertrouwen versterken of verlagen maar het kan ook een stressprikkel veroorzaken als je niet tevreden bent met je haar en jezelf. Deze schakel staat in verbinding met stress en mindset.”

Zit je met je handen in het haar en wil je graag een energieboost?  Plan dan een gratis 1:1 gesprek van 30 minuten om te kijken als ik jou kan helpen.

“Zelfzorg: De Essentiële Schakel voor Balans en ontspanning”

Als je zelf niet eens voor jezelf kunt zorgen, hoe kun je dan verwachten dat je goed voor anderen kunt zorgen? Hoe vaak plan jij echt vrije tijd in je agenda voor jezelf? Je zet het misschien wel in je agenda, maar uiteindelijk ben je toch bezig met andere dingen, omdat die op dat moment belangrijker lijken. Maar is dat echt zo? Of maak je jezelf dat wijs? Het excuus om het druk te hebben, vind ik persoonlijk onzin. Je plant je eigen tijd naast je werk. Als ik tijd voor mezelf wil vrijmaken en ik weet dat ik ‘s avonds veel verplichtingen heb, dan maak ik ‘s ochtends tijd vrij. Het is zo eenvoudig. Misschien is het voor jou niet zo eenvoudig, maar begin dan eens met 30 minuten voor jezelf en laat niemand daar tussenkomen. Zelfzorg vormt de vierde schakel en staat in verbinding met stress, mindset, uiterlijk en voeding. Deze schakel heeft invloed op elk aspect. Begrijp je nu waarom goede zelfzorg essentieel is?

“De Kracht van Mindset: Jouw Sleutel tot Stressvermindering en Energieboost”

Je mindset is de sleutel tot alle aspecten in de cirkel en bepaalt hoe je problemen ervaart. Een probleem wordt pas echt een probleem als jij het als zodanig ziet. Begrijp je het nog steeds? Je manier van denken kan een aanzienlijke hoeveelheid stress verminderen en zorgen voor meer energie. Deze energie is essentieel om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Mindset staat ook in verbinding met zelfzorg. Vind je jezelf de moeite waard om nu even tijd voor jezelf te nemen of beschouw je jezelf als onbelangrijk? Hoe vaak zeg je onbewust dingen over jezelf die negatief zijn? Het kan zijn dat je er niet eens meer bewust van bent, maar je bent er wel in gaan geloven. Mindset beïnvloedt niet alleen hoe je de wereld om je heen ziet, maar ook hoe je naar jezelf kijkt.

Ben jij klaar om de vicieuze cirkel van stress, haarproblemen en energieverlies te doorbreken?

In onze moderne wereld, waarin we constant online zijn en verstrikt raken in een web van connectiviteit, ervaren we talloze negatieve gevolgen. Energieverlies, haaruitval en dof haar zijn slechts enkele problemen die op de loer liggen. Deze vicieuze cirkel van stress en spanning heeft een complexe connectie met stress, voeding, zelfzorg, uiterlijk en mindset. Langdurige stress leidt vaak tot verwaarlozing van voeding en zelfzorg, wat resulteert in negatieve gevolgen voor zowel ons uiterlijk als onze gemoedstoestand. De impact op onze energie en ons haar kan desastreus zijn. Het herkennen van de tekenen van disbalans is essentieel, evenals het belang van zelfwaardering en goede zelfzorg. Een positieve mindset vormt de sleutel tot het doorbreken van de vicieuze cirkel, het verminderen van stress en het vergroten van energie.

Laten we samen werken aan het versterken van jouw energie,  zelfvertrouwen en je haar!

Liefs,

Angela Scheffer-Bloemers

Ps1: Wil je graag weten als ik jou kan helpen? Plan dan hier een gratis 1 op 1 adviesgesprek in.

Ps2: Wil je meer tips om je zelfvertrouwen, energie te versterken en je haar een boost te geven? Volg dan de Facebook groep  “ Haar in balans & vitaliteit