Uitslag haartest

Je vindt hier de uitslag van de haartype test. Ik waarschuw je alvast, het is veel lezen. Want elk antwoord op de vraag draagt bij aan het resultaat en sommige vragen zijn zelfs aan elkaar gelinkt. Maar hé, je moet er iets voor over hebben als je haar wil dat (weer) straalt! 🙂

Vind je dat puzzelen een ‘gedoe’? Zet mij dan aan het werk! Doorspitten van deze puzzel is dan niet meer nodig.

Het enige wat jij hoeft te doen is een haarbox te bestellen, want ik heb de antwoorden die jij hebt ingevuld al ontvangen. Na jouw bestelling ga ik voor jou puzzelen! Ik verdiep me in jouw antwoorden en ga ik aan de slag met het selecteren van de beste producten voor jouw haar.

De uitslag vind je hier

Hierin kun je de antwoorden vinden zodat je zelf aan de slag kunt om je haar helemaal weer in goede conditie te kunnen krijgen. Het tabel met antwoorden is gebaseerd op hoe je haar er nu aan toe is, wanneer jij dit helemaal aan de online haarcoach overlaat wordt er breder gekeken dan alleen het moment van nu.


Je haar veranderd door deze aanpak de antwoorden die je hieronder vind is geen garantie dat deze voor altijd nodig zijn voor jouw haar. Meestal is dat ook niet zo, ik zal het even kort uitleggen…

Het heeft te maken met wat jij met je haar hebt laten doen zoals chemische behandelingen, maar ook hoe jij je haar doet stylen bijvoorbeeld door veel gebruik van hittetools. Ik zeg hiermee niet dat je dit niet meer mag doen of laten doen maar je haar is nu uit balans en dat gaan we weer in balans maken. Wanneer het haar terug in balans is zal dezelfde aanpak waarmee je nu gaat starten niet altijd zo blijven de benodigdheden in haar kunnen veranderden om de 3 maanden.

Bedenk maar eens als jij gaat sporten en je bent er fit van geworden en je blijft daarna altijd hetzelfde schema aanhouden dan zal je er niet fitter van worden. Meestal neemt de fitheid af zo moet je dit ook zien met jouw haar.

Wanneer je het allemaal te moeilijk vind en niet precies weet welk product goed is voor jouw haar dan kun je dit proces uit handen geven en de online haarcoach haar werk laten doen.

Mocht je erover denken om het toch uit handen te geven, lees dan toch even door dan weet jij precies welke haarbox jij nodig hebt.

Ik wens je super veel succes met je haar!

Is je haar niet chemisch behandeld, je hebt niet snel vet haar en je laat het haar altijd aan de lucht drogen dan kan je onderstaande tabel aanhouden om haarverzorgingsproducten aan te schaffen.

De onderstaande tabel is gericht op de volgende haarverzorgingsproducten zoals een shampoo en conditioner.

Is je haar wél chemisch behandeld zoals haren verven, permanent, blonderen, highlights of een relaxbehandeling, je laat het haar aan de lucht drogen of gebruikt een hittetool*

*Bij gebruik van een hittetools zoals een föhn, stijltang, krultang heb je altijd beschermers nodig voordat je begint met je haar te stylen.

Heeft je haar in de tabel hierboven veel vocht nodig, gebruik dan producten voor je styling op waterbasis dit maakt je haar minder zwaar. De keuze die je maakt voor een bepaald haar styling product ligt natuurlijk helemaal aan hoe jij je haar doet. Bijvoorbeeld als jij je haar glad doet föhnen dan gebruik je geen stevig product want dan krijg je het haar niet zo goed glad.

Vind je dit moeilijk dan is de luxe haarbox de oplossing want in deze haarbox zit ook een styling product.

Uitleg
Vocht in shampoos en conditioner masker kun je herkennen in Aloë Vera, glycerine.

Proteïne kun je onderverdelen in lichte en zware:

  • Lichte proteïne kun je herkennen aminozuren, peptiden, gehydrolyseerd silk, keratine, collageen
  • Zware proteïne kun je herkennen aan haver, tarwe, soja, quinoa

Wanneer er in de tabel staat met of zonder dan is het beide uit proberen waar je haar het beste op reageert. Dus je neemt een tijdje een shampoo en conditioner met alleen vocht en daarna een tijdje met proteïne.  Wat heel erg belangrijk is dat je de resultaten opschrijft omdat je deze snel weer vergeet.

In de tabel staat Vocht met proteïne dan wissel je haarverzorging producten met elkaar af zodat je haar in balans blijft. Dus een vocht inbrengende shampoo en conditioner met proteïne.

Het is heel erg belangrijk dat je haar in juiste balans komt omdat wanneer er een proteïne overlading is in het haar droog, dof, pluizig, futloos en zelfs kan breken omgedraaid is dat ook zo wanneer er teveel vocht in het haar zit kan het haar precies hetzelfde gaan doen. Het haar is opgebouwd uit proteïne door gebruik van hittetools en chemische behandelingen neemt de proteïne af uit het haar. Proteïne hebben we nodig in het haar want dat zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het haar goed blijft. Wanneer de haarschubben te ver open staan dan verlaat het vochtgehalte te snel uit het haar met als gevolg dat het haar ook heel snel vocht absorbeert wanneer er een hoge luchtvocht is. Dat geeft als resultaat mooi ontploft en pluizig haar.


Is je haar snel vet? Dan zul je moeten afwijken uit het tabel, je gebruikt dan altijd een shampoo die de hoofdhuid terug in balans brengt.

Snel vet haar kan ook duiden op te vaak je haar wassen.

Heb jij een koele haarkleur? Dan zou je het haar kunnen aanvullen met violet of blauw pigmenten. Het is niet raadzaam om deze met een blauwe shampoo te doen, zelf ben ik er geen fan van omdat het een droge structuur geeft aan je haar. Je kan wel erop letten dat je een shampoo gebruikt voor kleurbehoud , pigmenten laten toevoegen aan je haarmasker of een kleurschuim of crème gebruiken.

Laat de online haarcoach voor jou puzzelen
Ik weet dat dit erg veel informatie is geef jezelf de tijd om dit uit te zoeken wat het beste is voor jouw haar. Vindt je het té lastig allemaal dan zou je dit hele project uit handen kunnen geven aan mij.

Ik zit zelf al 20 jaar in het kappersvak en ik weet precies waar ik moet opletten als het gaat om haar producten. Wanneer jij dit mij laat doen dan kijk ik breder, ik kijk niet naar het moment van nu alleen. Ik zal producten samen stellen voor wanneer je haar al is opgepept.

Ik zal elk antwoord aandachtig nalezen zodat ik er helemaal induik wat je haar nu en dadelijk nodig heeft. De haarproducten die ik selecteer bevat geen synthetische siliconen en geen parabenen. Synthetische siliconen kunneneen opstapeling vormen in het haar zodat het haar zwaar en dor wordt en er geen vocht of proteïne meer in kan. Door parabenen in haarproducten raken je hormonen uit balans. Ook selecteer ik producten die Organic zijn en gehaald zijn uit natuurlijke oorsprong.

Wil je dit liever uit handen geven? Selecteer dan één van mijn haarboxen via onderstaande knop. Voor élk budget en elke wens is er een optie!

Ja, ik wil graag een haarbox!