Home » Blog » 4 tips voor meer volume in je haar!

4 tips voor meer volume in je haar!

Heb jij al van alles geprobeerd maar krijg je niet het volume in je haar wat je voor ogen hebt? Zit je haar binnen de kortste keren weer plat, pluizig of lijkt het direct vet door alle haarproducten die je gebruikt voor meer volume in je haar? Dan help ik je graag op weg. In dit blog geef ik je namelijk 4 tips hoe jij op een makkelijke manier kan zorgen voor meer volume in je haar!

  1. Zoek uit welk haartype jij hebt

Laten we voorop stellen: er is geen standaard manier voor iedereen om meer volume in je haar te krijgen. De ene persoon heeft super stijl haar, de ander weer krullen of juist slag. Elk haartype heeft zijn eigen manier van stijlen en dus ook van het creëren van volume.

Maar hoe weet je nu wat jouw haar precies nodig heeft? Laten we samen een aantal haartypes onder de loep nemen.

Wanneer je krullen hebt, is het krijgen van volume een stuk makkelijker dan bij stijl haar. Wanneer je krullen föhnt krijg je namelijk op een natuurlijke manier al veel volume. Dit komt door de vorm en veerkracht van de haren. Bij krullen heb je vaak al meer massa aan de zijkant van je hoofd. Daarom willen mensen met krullend haar juist vaker volume op de bovenkant van het hoofd. De oplossing? Die is simpel! Laat meerdere lagen hoger in je haar knippen.

Bij stijl haar wordt het een uitdaging. Dit haar is namelijk vaak sluiker. Daarom is het goed om te kijken waar je het liefst volume wilt krijgen. Is dit aan de zijkant of juist bovenop je hoofd? Of wil jij volume creëren waardoor het lijkt of je meer haar of voller haar hebt?

Wanneer je in haar met slag of in stijl haar hogere lagen laat knippen, kan dit een nadelig effect hebben. Je krijgt hiermee wel meer volume bovenop je hoofd, maar de onderkant van je haar wordt automatisch veel dunner.

Wat een goede tip is voor mensen met stijl haar, is om aan de voorkant van je haar de lengte iets in te korten en de rest lang te houden. Doordat je aan de voorkant van je haar lengteverschil hebt, kan je meer volume in je haar maken door het te gaan föhnen.

Waar je verder ook goed naar moet kijken is hoeveel haar je eigenlijk hebt. Natuurlijk bedoel ik hier niet mee dat je elke haar stuk voor stuk moet gaan tellen, haha. Maar de hoeveelheid haar kan wel bepalend zijn voor welke manier van volume in je haar krijgen het beste bij jouw haartype past. Heb je veel en dikker haar? Dan kunnen lagen in je haar ook goed zorgen voor volume.

Wat ik je dus mee wil meegeven is dat je allereerst moet kijken naar:

  • Welk haartype heb ik? Heb ik krullend haar, slag of stijl haar?
  • Waar wil ik graag volume in mijn haar krijgen? Is dit op de bovenkant van mijn hoofd of juist aan de zijkanten?
  • Heb ik dun, normaal of juist dik haar?

2. Gebruik de juiste producten voor meer volume in je haar

In de winkels staan er schappen vol met allerlei haarproducten. Vaak zien we door de bomen het bos niet meer, welk product past nu het beste bij je haar?

Wil je eenvoudig en snel volume in je haar? Gebruik dan een volumeproduct zoals een poeder of haarproducten met zouten. Deze producten geven namelijk direct meer textuur in je haar op het moment dat je het sprayt of strooit. Het geeft direct bij de aanzet van je haar al meer volume waardoor je snel en makkelijk meer volume in je haar krijgt.

Ga je aan de slag met haarlak, mousse of andere spray dan zal dit je haar gedurende de dag alleen maar verzwaren. Dit zorgt ervoor dat het volume in je haar weer afneemt en je coupe niet meer zit zoals je bedacht had.

3. Zet kleefrollers in voor mega veel volume!

Wellicht heb je er al eens eerder van gehoord; kleefrollers. Dit zijn rollers die vanzelf plakken aan je haar en hierdoor niet uit je haar vallen. Je kunt de kleefrollers het beste ’s nachts gebruiken. Je zet ze voor het slapengaan vast in je haar en de volgende ochtend heb je in een keer megaveel volume in je haar! Een klein beetje touperen en you are ready for the day!

4. Volg een training volume in je haar maken

Ik kan nog wel een berg aan tips aan je geven over hoe je op een makkelijke manier volume in je haar kan maken. Maar hoe leuk zou het zijn als je deze tips direct in de praktijk kan brengen? Mocht je er zelf niet uitkomen of wil je graag écht aan de slag met meer volume in je haar maken? Dan is de training volume in je haar echt iets voor jou! Tijdens de training ontdek je hoe je op de juiste manier gebruik maakt van benodigdheden zoals bijvoorbeeld een föhn en ronde borstel. Ook leer je de technieken die jouw haar specifiek nodig heeft voor mooi volume. Zo zorg jij er uiteindelijk zelf voor dat je met een mooie en volle bos haar over straat gaat! Stuur mij een mail als je meer info wil.

Ik ben erg benieuwd welke struggles jij met je haar ervaart of welke dingen er juist supergoed gaan? Laat het me weten via een DM op social media  of een reactie onderaan dit blog!

Liefs,

Angela


 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *