Home » Blog » 4 makkelijke kapsels voor de feestdagen

4 makkelijke kapsels voor de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur! Een periode waarin we allemaal superdruk zijn met surprises, mooie kerstbomen, lekker eten en gezellig samenzijn. Naast deze drukte willen we er ook allemaal graag mooi en verzorgd uitzien. Vind jij het lastig om een leuk kapsel te bedenken voor de feestdagen wat ook nog eens snel goed zit en niet te moeilijk is? In dit blog leg ik je meerdere manieren uit hoe jij mooi haar kunt maken voor de feestdagen!

Mooi haar door meer volume en föhnen

Allereerst is schoon en fris haar een belangrijke basis voor een goed kapsel. Nadat je je haren gewassen hebt onder de douche begin je met föhnen. Voor de eerste coupe kun je je haar het beste glad föhnen met een beetje slag aan de voorkant bij de pony of je lange lok. Ik gebruik hiervoor een texturizer spray. Dit is een luchtige spray die zorgt voor een klein beetje versteviging in je haar. Het is niet te stevig zodat je nog makkelijk met je vingers door je haar kunt gaan en het mooiste is dat deze spray bijna niet plakt. Je maakt de aanzet van je haar altijd goed droog en vanuit daar föhn je naar onder. Zo krijg je de mooiste gladde haren zonder te veel pluis. Ik raad je aan om er een klemmetje bij te pakken zodat je je haar goed kunt verdelen.

Wanneer de zijkanten van je haar goed in model zitten, begin je met het föhnen van je pony. Zet je borstel horizontaal in je pony en föhn zachtjes vanaf onder omhoog. Föhn een klein beetje naar binnen zodat je pony wat gaat flappen. In het begin zal je pony iets hoger staan, maar dit gaat vrij snel weer platter. Wanneer je dit gedaan hebt, heb je een pony die heel mooi naar de achterzijde van je haar valt zonder dat dit too much is! Heb je een lange lok? Geen probleem! Deze kun je op dezelfde manier naar achteren föhnen.

Wanneer je je haar op één lengte draagt wordt het iets moeilijker, maar is het zeker nog mogelijk. Hierbij kun je een schuifje gebruiken om een pluk van je haar naar achteren te laten staan. Ben je benieuwd wat voor type haar jij hebt? Doe eens de gratis haartest om te kijken wat jouw haar nodig heeft om er op en top uit te zien.

Tip: zorg ervoor dat de föhn je haar omlaag blaast en niet vanaf de zijkant. Zo voorkom je pluizig haar door kleine haartjes die omhoog gaan staan.

Voordat je feestelijke coupe helemaal af is, zul je de achterzijde van je haar nog in model moeten föhnen. Heb je een kruin op je achterhoofd? Deze kun je goed wegwerken door een toupeerborstel te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je haar niet breekt wanneer je toupeert.

Breng wat extra volume aan de zijkant van je haar en onderzijde van je pony door hier ook wat te touperen met de toupeerborstel. Spray nog een klein beetje texturizer spray in je pony voor extra versteviging en finishing touch.

Zo heb je in een handomdraai een leuke feestlook, helemaal zelf gemaakt!

Ik vind het belangrijk om te delen dat je niet altijd met de feestdagen krullen in je haar hoeft te zetten. Niet iedereen is een krullenpersoon en je kunt ook heel makkelijk je haar doen in stijl met een klein accent naar achter. Wil jij hulp bij het gebruik van producten, stylen van je haar of heb je andere vragen over je haar? Wanneer je de haartypetest hebt ingevuld en een Haarbox Deluxe aanschaft, krijg je daar 1-op-1 coaching van mij bij zodat ik je goed op weg kan helpen!

Tip: gebruik je toupeerborstel ook om meer volume aan de bovenkant van je staart te creëren!

Ja, ik wil graag 1-op-1 coaching!

Een feestelijke kapsel met een simpel schuifspeldje Om je haar net wat feestelijker te maken naast de mooie make-up die je waarschijnlijk al draagt, is het leuk om accenten aan te brengen met een schuifspeldje. Ik gebruik het schuifspeldje meestal aan de zijkant om mijn haar naar achteren te steken. Als je dit wil doen kun je het beste als eerst een neutraal schuifspeldje gebruiken en daarna het mooie haarspeldje hier overheen zetten. Dit is omdat de mooie speldjes net iets gladder zijn

waardoor ze meer uit je haar zullen schuiven. Probeer het maar eens, je zult zien dat het echt niet moeilijk is en je haar er net even iets aparter uitziet.

Tip: zie je hier en daar wat pluisjes? Gebruik een klein beetje haarspray op de bovenkant van de pluizende haartjes en borstel er voorzichtig met een speciale pluisborstel overheen. Zo kun je je haar heel rustig maken op een eenvoudige manier!

Twee dagen plezier van je kapsel tijdens de feestdagen

We houden allemaal van mooi haar op een snelle en makkelijke manier. Nu heb je waarschijnlijk erg je best gedaan op je kapsel en zou je hier graag de volgende dag nog van profiteren. No problem, daar heb ik een gave oplossing voor!

Ik gebruik graag Roughman paste om in mijn haren te doen. Roughman is een soort paste die wat textuur geeft. Je hoeft er maar een klein beetje van te gebruiken, ongeveer evenveel als een 50 eurocent munt. Wrijf de paste goed in je handen en kneed dit vervolgens in je haar. Hoe meer je kneed, hoe wilder je haar zal gaan zitten. Aangezien je de vorige dag je haar al geföhnd hebt, zal je haar niet zo plat gaan zitten.

Natuurlijk moet je niet de achterzijde van je haar vergeten. Dit kun je nog met hetzelfde beetje paste doen, dit blijft echt op je handen zitten. Je ziet niks maar voelt de stugheid ervan nog wel zitten. Kneed je haar hier ook goed door en je zult zien wat voor een leuk effect je hiermee krijgt. Zo heb je een leuk glamorous effect binnen een paar minuten! Je kunt nog een beetje spelen met je pony of lange lok door deze wat hoger te zetten. Niemand die ziet dat jij heel snel je haren hebt gedaan vandaag!

Je haar feestelijk opsteken

Wanneer je je haar mooi geföhnd hebt kun je net een tof effect veroorzaken door een klein klipje, of bij dikker haar een grotere klip, te gebruiken. Je pakt de helft van je haar dan vanaf de zijkant bij elkaar. Let erop dat je hier niet te veel over nadenkt, het mag best een beetje rommelig zitten. Hoe rommeliger, hoe leuker het effect! Omdat je de bovenkant van je haar hoger gemaakt hebt, zit er ook net wat meer volume in je haar. Pak de feestelijke haarklip en steek deze op de helft waar je je haar vast hebt bij elkaar. Hierna kun je gaan verfijnen, laat bijvoorbeeld je pony of lange pluk lekker los hangen. Voel even na of je alles goed in plooi hebt zitten, check je haar in de spiegel et voilà! Een vrolijk en simpel kapsel voor de feestdagen.

Ik zal nog even kort voor je samenvatten welke producten ik gebruik voor deze 4 simpele kapsels voor de feestdagen:

Allereerst een goede föhnborstel met echte haren, waarmee je goed glad kunt föhnen. Dit zorgt ervoor dat je haar meer glans krijgt dan bij een gewone föhnborstel.

Verder heb ik als versteviging texturizer spray gebruikt. Dit is een spray met mineralen en zorgt voor lichte versteviging, ook bij glad haar. Ook geeft het net wat extra volume.

Voor een weelderig effect in je haar, gebruik je Roughman paste. Dit kun je vergelijken met matte crème paste die je kneed in je haar. Je haar wordt niet snel vet omdat je weinig haarproduct hoeft te gebruiken.

Als laatste heb ik schuifspeldjes met bloemetjes of steentjes en een feestelijke haarklip als accessoires gebruikt. Een pluisborsteltje om te touperen zonder dat je haren kapot gaan mag uiteraard ook niet ontbreken.

Heel veel succes en plezier met het maken van deze toffe haarkapsels! Wil jij altijd de juiste basis hebben voor mooi haar maar weet je niet welke producten hier het meest geschikt voor zijn? Doen dan de gratis haartypetest en ontdek wat jouw haar nodig heeft om weer te stralen!

Liefs,

Angela

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *