Home » Blog » Wat te doen bij Slap en Futloos Haar?

Wat te doen bij Slap en Futloos Haar?

Slap en futloos haar kan een dagelijkse strijd zijn, maar wanhoop niet! Met de juiste aanpak en de juiste haarverzorgingsroutine kun je nieuw leven in je lokken blazen en weer genieten van volumineus haar.

Slap en futloos haar, wat is dat eigenlijk?

Slap en futloos haar is een veelvoorkomende term die wordt gebruikt om de toestand van het haar te beschrijven wanneer het er plat, levenloos en gebrek aan volume uitziet. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan deze toestand, waaronder genetica, onjuiste haarverzorging en gezondheidsproblemen en een verkeerde haarverzorging.

Mogelijke Oorzaken van Slap en Futloos Haar:

  1. Genetica: De natuurlijke textuur en dikte van het haar kunnen genetisch bepaald zijn. Sommige vrouwen hebben van nature dunner haar, wat kan bijdragen aan een futloos en slap haar.
  2. Haarverzorgingsproducten: Het gebruik van zware shampoos, conditioners of stylingproducten kan het haar verzwaren en plat laten lijken. Het is belangrijk om producten te kiezen die specifiek zijn ontworpen om volume toe te voegen.
  3. Hitte en Styling: Overmatig gebruik van verwarmingsapparaten zoals föhns, stijltangen en krultangen kan het haar beschadigen en de natuurlijke textuur aantasten.
  4. Gezondheidsproblemen: Onderliggende gezondheidsproblemen zoals vitaminetekorten, hormonale onbalans of stress kunnen ook invloed hebben op de gezondheid van het haar en bijdragen aan slap en futloos haar.

5 tips om slap en futloos haar te verbeteren

1. Laat je haar regelmatig bijpunten

Gespleten punten kunnen je haar er dof en futloos laten uitzien. Plan regelmatig een kappersafspraak om je haar te laten bijpunten. Het liefst tussen 6-8 weken, hierdoor blijft je haar aan de onderkant een stuk dikker.

2. Kies de juiste Shampoo

Een belangrijke eerste stap is het kiezen van de juiste shampoo. Vermijd zware formules die het haar kunnen verzwaren. Ga in plaats daarvan voor een shampoo die specifiek is ontworpen om volume toe te voegen. Dit vormt de basis voor een levendige haardos.

Bijvoorbeeld deze shampoo is ideaal voor slap en futloos haar, het zorgt ervoor dat je haar luchtig blijft en is vrij van sulfaten, siliconen, parabenen en microplastics. Dit is veel beter voor je haar omdat het milder gereinigd wordt. Bekijk de shampoo hier voor meer informatie.

3. Conditioner voor optimale haarverzorging

Een goede conditioner is essentieel om je haar te voeden en te versterken. Kies voor een product dat hydrateert zonder te verzwaren. Breng de conditioner aan op de lengtes en punten om de natuurlijke glans te herstellen en het haar levendiger te maken.

Deze conditioner van de Kerasilk is erg fijn, het is in een schuimvorm dus erg luchtig. Deze laat je 1 minuut inwerken en daarna spoel je het uit.

Ik weet dat de meeste deze stap overslaan en de conditioner laten staan. Maar als je eens hebt geprobeerd wil je niks anders meer. Bekijk het product hier.

4. Een haarmasker in je Routine

Geef je haar een wekelijkse boost met een voedend haarmasker. Dit krachtige product kan slap en futloos haar revitaliseren, waardoor het sterker en dikker aanvoelt. Masseer het masker zorgvuldig in en laat het zijn magie doen. Dit haarmasker voed niet alleen maar deze versterkt je haarvezel.

Laat dit product 5 minuten in je haar en spoel het daarna grondig uit. Bekijk het product hier.

5. Vermijd overmatig gebruik van hittetools

Hittegereedschap kan het haar beschadigen en het futloos maken. Beperk het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen om de natuurlijke textuur van je haar te behouden. Laat je lokken zo nu en dan aan de lucht drogen voor een gezonde uitstraling. Als je het gebruikt gebruik dan altijd vooraf een product met een hitteprotector in.

Ik hoop dat je iets met de tips gaat doen. Je weet nu hoe je slap en futloos haar sterker kunt maken en dat het levendiger wordt. Als het voor jou nieuw is om een andere haarverzorgingsroutine toe te passen, zal het wellicht even wennen zijn. Als je hulp nodig hebt, bevat onze selectie aanbevolen producten handige korte video’s waarin je gedetailleerde uitleg krijgt over het gebruik van elk product.

Laat je een reactie achter?

Heb je iets aan deze blog gehad? Ik zou het super leuk vinden je reactie hieronder te lezen. En ik ben natuurlijk razend benieuwd naar je haar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *