Home » Blog » Kapot geblondeerd haar gezond krijgen

Kapot geblondeerd haar gezond krijgen

Wanneer kun je spreken van kapot geblondeerd haar?

Kapot geblondeerd haar verwijst naar haar dat beschadigd is geraakt als gevolg van herhaaldelijke blootstelling aan chemische processen, zoals het bleken van het haar. Wanneer er op een onjuiste manier geblondeerd wordt dan kan je spreken van kapotte haren.

Je kunt spreken van kapot geblondeerd haar als het haar de volgende kenmerken vertoont:

Extreme Droogheid: Geblondeerd haar heeft de neiging om droger te zijn omdat de chemische processen de natuurlijke oliën uit het haar kunnen verwijderen.

Broosheid: Haar dat herhaaldelijk is gebleekt, kan broos en breekbaar worden. Het verliest zijn elasticiteit en kan gemakkelijk breken.

Splijten en gespleten punten: Beschadigd haar kan splijten en gespleten punten ontwikkelen. Dit kan resulteren in een ruwe, onverzorgde uitstraling.

Verlies van glans: Kapot geblondeerd haar verliest zijn glans en ziet er meestal dof uit.

Om schade aan geblondeerd haar te voorkomen of te verminderen, is het belangrijk om het haar goed te verzorgen. Dit kan onder andere betekenen dat je regelmatig hydraterende maskers gebruikt, het haar niet te vaak wast ( gebruik van een aanbevolen product op je haareigenschap is het meest aan te raden om het gewenste resultaat sneller te bepalen),  hittegereedschappen met mate gebruikt en beschermende producten gebruikt bij blootstelling aan de zon of chloor. Maar ook als je een dagje naar de spa gaat.

Tip: Laat ook nooit je haar blonderen zonder toevoeging van een haarbeschermer en laat je haar alleen maar blonderen door een professional. Doe onderzoek naar een kapper die ook daadwerkelijk bijscholing doet op het gebied van ontkleuringen.

5 tips waar je direct mee aan de slag kunt zodat je kapot geblondeerd haar vaarwel kunt zeggen:

1. Regelmatige Knipbeurten

Het is geen mythe: regelmatig je haar laten knippen is essentieel voor gezond haar. Gespleten punten kunnen zich verspreiden en leiden tot meer schade. Blond haar ziet er dor en droog uit vooral aan de lengtes van je haar. Een bezoek aan de kapper om de zes tot acht weken helpt niet alleen om de gezondheid van je haar te behouden, maar ook om je kapsel fris en levendig te houden.

2. Reiniging: Shampoo met Zorg

Het kiezen van de juiste shampoo gaat verder dan simpelweg de geur of het merk. Identificeer je haartype en eventuele specifieke behoeften, zoals extra hydratatie voor beschadigd haar. Overweeg ook sulfaatvrije shampoos, die milder zijn en zo behoud je nog je eigen oliën in je haar. Het masseren van de hoofdhuid tijdens het wassen stimuleert niet alleen de bloedcirculatie, maar helpt ook bij het verwijderen van ophopingen en dode huidcellen.

3. Conditioner: Voeding voor je Haar

Conditioner is niet slechts een optionele stap; het is essentieel voor het herstellen van vocht en het verbeteren van de algehele textuur van je haar. Kies een conditioner die past bij je haartype en breng het vooral aan op de haarlengten, waar het haar het meest gevoelig is voor droogte en beschadiging. Voor extra hydratatie kun je ook overwegen om na het aanbrengen van conditioner een douchekapje te gebruiken, waardoor de warmte de conditioner dieper in het haar kan laten doordringen.

4.Haarmaskers: Periodieke Intensieve Verzorging

Een diepe conditioner of haarmasker is als een spa-dag voor je haar. De ingrediënten, zoals arganolie of proteïne , dringen diep door en herstellen beschadigd haar. Als je tijd hebt, kun je een zelfgemaakt masker proberen met natuurlijke ingrediënten zoals avocado, honing en yoghurt. Laat het masker voldoende lang zitten om de voordelen te maximaliseren. Gebruik een haarmasker dan ook elke week.

Extreem beschadigd haar? Gebruik het haarmasker eerst voordat je de conditioner gebruikt, laat dit intensief inwerken minimaal 5 minuten en spoel dit uit en gebruik daarna de conditioner voor een maximaal effect.

Extra tip: Laat een herstelbehandeling in een salon doen, dit duurt ongeveer een half uurtje je haar wordt dan intensief verzorgd. Daarna voelt je haar weer lekker zacht en het glanst weer. Een herstelbehandeling heb je van verschillende merken, een ervan is van de Bondpro of van Kerasilk.

5. Kammen en Borstelen: Zachtjes Ontwarren

Vermijd een kam in je broze haar dit maakt haarbreuk alleen maar erger. Neem een borstel met plastic pinnen of een met echte haren. Begin bij de uiteinden en werk langzaam naar boven om knopen te vermijden. Als je regelmatig worstelt met klitten, overweeg dan een leave-in of een oil die aansluit op je haarbehoeften.

Dit waren mijn tips, heb je nog een aanvullende vraag? Reageer dan onder aan dit bericht en ik zal je vraag beantwoorden. Deel mijn blog als je het waardevol vind, je helpt mij hier enorm mee.

Liefs Angela

Ps.: Dit zijn mijn favoriete producten om geblondeerd haar op te peppen.

Dun haar

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *