Home » Blog » Hoe kom je van een jeukende hoofdhuid af?

Hoe kom je van een jeukende hoofdhuid af?

Een jeukende hoofdhuid kan een vervelende en hinderlijke aandoening zijn die vaak wordt veroorzaakt door verschillende factoren. De oorzaken variëren van een droge huid, overmatige talgproductie tot zelfs huidaandoeningen zoals seborroïsche dermatitis. Temperatuurverschillen kunnen er ook voor zorgen dat je hoofdhuid droger wordt. Het is belangrijk om de juiste aanpak te hanteren. Jeuk kan erger zijn dan pijn; ik kan erover meepraten. Ik geef je graag een aantal tips.

5 Tips om de jeukende hoofdhuid aan te pakken

  1. Ga nooit met natte haren slapen. Terwijl jij ligt op je natte haar, gaat dit broeien door je kussen en de warmte van je hoofdhuid. Je hoofdhuid kan daardoor niet drogen, en je hoofdhuid is nu een paradijs voor schimmels. Schimmel kan schilfers en jeuk veroorzaken.
  2. Laat je hoofdhuid eens detoxen, zodat je hoofdhuid goed gereinigd en verzorgd wordt. Het wordt dan met een hele fijne korrel gescrubd en verzorgd met een hoofdhuidmasker en serum ingemasseerd. Wist je dat je hoofdhuid 6x sneller veroudert dan je gezichtshuid? Daarom is het super belangrijk dat je minstens 2x per jaar je hoofdhuid laat detoxen.
  3. Gebruik een milde shampoo zonder sulfaten die gericht is om de hydratatie van je hoofdhuid aan te vullen.
  4. Breng conditioner of een haarmasker nooit aan op de aanzet, want dit kan ook jeuk veroorzaken.
  5. Vermijd producten met fruit-ingrediënten.

Heb je alles al geprobeerd? Ga dan zeker even langs bij de dermatoloog. Dan moet er verder onderzoek worden gedaan.

Deze shampoo is écht een topper wanneer je veel last hebt van je hoofdhuid:

Heb ik je met deze tips kunnen helpen? Deel het gerust met je vriendinnen; je helpt er mij en anderen enorm mee. Reageer in de comments, en ik zal iedere vraag beantwoorden.

Suggesties voor een nieuw blog, is altijd welkom? Deel het met mij.

Liefs Angela

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *